NES-HW-SCN

Kategori: Inspiration & boktips

NES-HW-SCN: Den oomkullrunkeliga handboken om NES-tillbehör i Norden (2013), av Thomas Sunhede
 
 

  Denna bok behöver faktiskt inte någon vidare beskrivning, annat än vad dess titel redan förser oss med. Vad finns det att tillägga, menar jag? Den oomkullrunkeliga handboken om NES-tillbehör i Norden. Ka-blam! Klart.
 
  Nej, men på riktigt. Om vi skulle rösta fram historiens mest självförklarande titel på en bok, då skulle denna förmodligen hamna väldigt nära första plats. Detta är förstås den ultimata (i ordets rätta betydelse) boken om NES-tillbehör som gavs ut i Norden. Så specifikt, så oumbärligt och så-å vackert! Du vet genast om du kommer uppskatta boken eller inte.
 
  Thomas Sunhede heter författaren som satt ihop denna högst märkvärdiga bok. Den är minutiöst detaljerad, Sunhede har inte slarvat med en enda variabel, och kartlägger tillbehören med varenda liten behövlig och obehövlig fakta du kan tänka dig. Till exempel, Sunhede börjar med att i bokens 30+ första sidor kategorisera tillbehören, lista utgivare och återförsäljare samt grundligt gå igenom vad "komplett" innebär och vad som gör tillbehöret värdefullt.
 
  Det märks att boken, likt hans tidigare NES-XX-SCN: Den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren, är skriven med en flammande passion, humor och—framförallt—noggrannhet! Sunhede har en professionell historia inom spelbranchen, men det är hans lustiga charm som i slutet gör boken värd uppmärksamheten! Det är svårt att beskriva utan att själv läsa den, men alldeles i slutet står det, på engelska (förstås!) "Written in Skåne & Västerbotten, Sweden, often with a cat in my lap, 2012-2013". Det sammanfattar någothur bokens dragningskraft.
 
  Men, som jag konstaterade, du vet redan när du läser titeln på bokens framsida om du kommer köpa den. Och varför kan inte fler böcker välja sin titel på det viset?
 

 
Boken jag fick tag på var numrerad och signerad. Sådant är alltid trevligt!
 
Ur bokens inledande sidor. Är du en nörd finns stor risk att du blir erotiskt upphetsad av Sunhedes detaljkänsla.
 
Ur boken. Exempel på författarens omsorgsfullhet i arbetet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: